Slutrepeterat

Livet är inget rep.
Eller kanske repar vi inför vad som kommer sedan.
När lamporna släckts och medspelarna och statisterna gått hem.
Och den gloende publiken – betraktarna.

Men nog om det. Nu koncentrerar vi oss på det vi vet.
Jag blängde på mig själv i spegeln. Ville komma fram till vad jag skulle kunna passa i för frisyr.
Noterade ett grått ögonbrynshår.
Tankarna började mala.
Tänk om jag dör nu i natt. Det kan ju hända. Konstigare saker har hänt.
Var då denna sista fredag något att hänga i den berömda granen? Eller var dagen bara en meningslös mellandag? En bro mellan torsdag och lördag.
När jag tänker efter så kom nog dessa känslor redan igår. Kände mig – trots ganska pissig och meningslös torsdag – mycket kärvänlig så jag strödde lite vänskaplig kärlek omkring mig.
Och nu sitter jag här med mitt gråa ögonbrynshår och försöker komma fram till hur jag ska göra denna fredag till något utöver det vanliga. Lite så där som i en dokumentär: ”under sin sista dag i livet gjorde han ingenting av betydelse” – nej, så vill jag inte ha det.
Till att börja med så ska jag nog ta och besöka barberaren. Det årliga besöket. Förra gången var den 26 januari 2011 (då första besöket på ca 10 år). Jag tror att jag droppar in i eftermiddag. (”Snyggt lik men frillan alltså – vilket skatbo!”)
Därefter ska jag laga en mustig middag åt mig själv. Inget hafsigt alltså, utan något åt långkokhållet. Och sedan hoppa upp i läsfåtöljen och researcha och läsa på om det jag ska skriva om på söndagens journalistiska uppdrag.
Ja, så får det bli! Nu kör vi.

Varför växer bara ögonbrynshår till en viss längd?
Det är ögonbrynens hårsäckar som bestämmer längden på ögonbrynets hår. De växer till en viss längd sedan slutar de att växa.
118 100

twitter

Hjärtat stör mig ej.

På nätet finns många as, men här och där möter man riktigt fina människor!
Sådana som gör dagarna lite, lite roligare. Lite soligare. Tack!
Detta får mig att tänka på sådana där människor man en gång stod väldigt nära – som nu bara ”hänger med”. Oftast i periferin, för att plötsligt göra oväntade utfall.
Borde göra slut lite oftare.

Uppdatering: här är nya håret.
Jag trodde det skulle vara full rulle hos barberaren; att medborgarna ville göra sig fredagsfina, men det var ju helt tomt.
Farbrorn från Mellanöstern tyckte att frisyren passade mig ”perfekt” och han gjorde mig uppmärksam på att den är ”modern”.
Tack för info.
Jag hade med mig en bild på Loreen (”så här vill jag se ut”) men nu ser jag istället ut som Danny Saucedo. :-(

4 reaktion på “Slutrepeterat

  1. Rille

    Ang ögonbrynshårens längd så undrar man ju om alla hårsäckar verkligen är inne i matchen…. Ibland blir hårstråna VÄLDIGT långa.
    En djup fundering en fredagseftermiddag…..

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>